Отборите на Ливърпул и Лутън играят при резултат 4:1 в първи

...
Отборите на Ливърпул и Лутън играят при резултат 4:1 в първи
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул - Лутън 4:1

Отборите на Ливърпул и Лутън играят при резултат 4:1 в първи мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Огбене откри за Лутън в 12-ата минута с удар от близка отдалеченост.

Сблъсъкът сред двата отбора започва в 21:30 часа на стадион „ Анфийлд ” и може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим развиването на дуела онлайн.

Двубоят на „ Анфийлд ” стартира с напън на Ливърпул още от първата секунда. Само в границите на две минути домакините стигнаха до два следващи корнера пред вратата на гостите от Лутън, които обаче не донесоха проблеми за стража на новака във Висшата лига.

Първата отлична опция в срещата се разкри пред Луис Диас, който бе изведен самичък против Камински, само че се засуети и не съумя да стреля. В 5-ата минута колумбиецът още веднъж се озова на стрелкова позиция, откакто бе изведен отдясно, финтира бранител и стреля, само че около вратата.

Натискът на „ алените ” продължи и те стигнаха до нов изстрел към вратата на „ шапкарите ”. Този път Коди Гакпо опитва сложен изстрел с тил към вратата след подаване отляво. Нидерландецът съумя да насочи топката към задачата, само че вратарят улови.

Противно на логиката от началото на срещата, отборът на Роб Едуардс бе този, който съумя да открие резултата. След привидно безобидна обстановка при тъч отляво, Таит Чонг проби в наказателното поле и стреля мощно по диагонала. Келъхър съумя да парира топката, който обаче отскочи и попадна на главата на Огбене на далечната глава, а крилото на гостите от близка отдалеченост я насочи в мрежата.

След попадението на Лутън обстановката на терена не се промени изключително. Ливърпул продължи да бъде по-активният отбор, само че чистите положения пред вратата на гостите липсваха. Коди Гакпо и Харви Елиът имаха положителни евентуални благоприятни условия пред себе си, само че по този начин и не стигнаха до рисков удар.

Луис Диас също имаше две доста положителни обстановки, като при втората бе доста покрай това да осъществя. Той бе изведен с отличен пас от Ендо, само че ударът му мина около десния непряк дирек. Секунди по-късно последва и изстрел на Раян Гравенберх, който попадна в ръцете на вратаря на гостите.

До края на първата част Ливърпул продължи да диктува събитията на „ Анфийлд ”, само че по този начин и не съумя да стигне до стопроцентови обстановки в противниковото наказателно поле. Харви Елиът и още веднъж Луис Диас пробваха да затруднят Камински, само че без необикновен триумф.

Втората част със страховит късмет за Луис Диас, чийто удар бе блокиран от защитник на гостите. Малко по-късно домакините имаха искания за дузпа, откакто Луис Диас стреля от близка отдалеченост, а топката срещна ръката на защитник в бяло. Ситуацията бе прегледана от ВАР, само че углавен удар по този начин и не отсъден.

Футболистите на Юрген Клоп обаче демонстрираха същински темперамент и единствено в границите на три минути съумяха да стигнат до цялостен поврат на резултата. Първо Върджил Ван Дайк бе на точното място в 56-ата минута, откакто засече с глава центриране от корнер и направи 1:1. Три минути по-късно, след нова офанзива отдясно и осъществяване на тъч, топката бе подадена към Алексис Мак Алисър, който с едно допиране я продължи към наказателното поле, а Коди Гакпо с глава от близка отдалеченост порази задачата за 2:1.

Върджил Ван Дайк можеше да вкара втори гол от идентична обстановка, само че този път вратарят избави изстрела му. Стражът на гостите се намеси уверено и при удар на Конър Брадли.

LIVE ЛИВЪРПУЛ – ЛУТЪН 4:1

0:1 Огбене 12', 1:1 Ван Дайк 56', 2:1 Гакпо 59', 3:1 Диас 71', 4:1 Елиът 90'

Стадион: „ Анфийлд ”

Ливърпул : 62 Келъхър, 84 Брадли, 78 Куанса, 4 Ван Дайк, 2 Гомес, 10 Мак Алистър, 3 Ендо,  38 Гравенберх, 19 Елиът, 7 Диас, 18 Гакпо

Мениджър: Юрген Клоп

Лутън : 24 Камински, 16 Менги, 2 Ошо, 29 Бел, 7 Огбене, 28 Локонга, 6 Баркли, 45 Доути, 10 Уудроу, 17 Чонг, 9 Морис

Мениджър: Роб Едуардс
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР